Sivut

perjantai 28. maaliskuuta 2008

Mistä on pienet pojat tehty?







Vihdoinkin se on valmis! ensimmäinen itse ideoimani neule.
Lanka: Mandarin petit sekä novitan virkkauslankaa tehosteisiin. Kulutus oli vajaat 150 grammaa yhteensä


Koko: 90cm

Puikot: 3½ pyöröt ja sukkikset


Malli: Ihan otsanahan alta tempaistu Perus-raglan jonka reunat virkattu sekä kuvio "ketjuvirkattu" läpi neuleesta (en tiiä miksi tätä tekniikkaa sitten sanotaan). Eli siis lanka on työn nurjalla puolella ja virkkuukoukulla vedetään aina työstä läpi lankalenkki.


Muuta: Mopo hieman karkasi käsistä kun kirjailuksi oli tarkoitus tehdä vain jokin kiemura, mutta tulikin sitten lasten loru. Aivan ihana paita ja käyttäjä. Kirjoitus on puoliksi tarkoituksella tehty tuollaiseksi hieman lapsen käsialaa mukailevaksi (se toinen puoli oli siis sitä että taito ei oikein vielä ollut hyppysissä)

keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Yksin kotona

Tällä viikolla minulla on enemmän työpäiviä ja koska peräkkäisille päiville sattui ilta ja aamu (aamu alkaakin "jo" 10.00) niin poika jäi mummolaan yökylään. Turha olisi ollut hakea sieltä iltapalan syöneenä kotia ja laittaa nukkumaan vain herättääkseen aamulla kesken unien ja viedä takaisin mummon luo aamupalan syöntiin. Minulla olisi sitten ollut vapaa-ilta ja päivällä ajattelin mitä kaikkea teen ennenkuin menen nukkumaan, tässä minä nyt sitten olen istunut koneella ja tajuan että nukkumaan olisi kannattanut mennä jo aikaa sitten. Huomisen kuntosali keikka on hieman jäissä kun kaverin perhe on sairastunut eikä minusta ole hauskaa mennä yksin kuntosalille.

Käsityörintamalla ei valmistuneita ole, uusia keskeneräisiä siitäkin edestä. Yksi valmiskin on kunhan saisin kauniit kuvat otettua niin sen esittelisin teille.

Poikamme on erityisen koiraystävällinen ihminen, välillä olen häntä varoitellutkin että kaikki koirat eivät välttämättä tykkää siitä että joku tunkeutuu heidän reviirilleen, tässä meidän poika tutustuu Helmiin






Hyvähän se on ettei pelkää eläimiä mutta tietty kunnioitus ei olisi pahitteeksi. Tuttavien koiriin nyt voi suunnilleen luottaa mutta kun tämä menee ihan outojakin koiria yhtä liki.

Nyt lähdetään etsimään sitä nukkumattia että olen heti aamusta asti reippaana oluthanan ääressä, jos vaikka joillakin on jano ja rahaa jäänyt pääsiäisen jälkeenkin.

lauantai 22. maaliskuuta 2008

HerkkuKirppu

Lisäsin sivuun uuden linkin näissä vierailen kohtaan. Löytyi niin upea leivontablogi että pakko hieman mainostaa, hellan takaa nimittäin löytyy jotain muuta kuin ensin ajattelin. Positiivinen yllätys.

perjantai 21. maaliskuuta 2008

Hauskaa pääsiäistä

Oikein hauskaa pääsiäisen aikaa kaikille tänne eksyville.


virtuaalisuklaat teille kaikille tarjoilee Otso

Sukka-bingolotto

Eli tämmöiseen törmäsin useassa blogissa ja rupesin itsekin miettimään omaa sukankudontaani, nyt sitten vastailen itsekin. Alun perin lähtenyt liikkeelle täältä Neulontain blogista.
kerro omin sanoin. jatka sinnesuuntaan mihin sukkapuikot osoittavat. muutama referenssikysymys mielen ja sanansäilän lämmittelyksi:
• alkaako sukan neulominen sukkavajeesta, langasta..? onko sukkapari välityö?
No sukkavajettakaan meillä ei podeta, mutta sukkien kutominen nyt on sellaista mukavaa aivotonta hommaa. Siis kun kutoo yleensä ihan perussukkaa ilman mitään kuvioita
• vai etkö tee sukkia? (tämä hieman vesittää bingolotto-osuutta.)
Tulee tehtyä useammat vuodessa, nyt kesken 3 paria
• sukkajemmaatko pahan päivän varalle vai päätyvätkö ne suoraan jalkaan?
Yleensä päätyy ihan jollekin muulle, eli siis kudon sukat jotka sitten tyrkytän jollekin tuttavalle käyttöön
• minkälaisia sukkia teet mieluiten – palmikoita, pitsiä, taviksia?
Tykkäisin tehdä palmikoita ja pitsiä mutta niiden käyttö olisi niin vähäistä. Taviksia eniten
• minkälaisesta langasta pidät ja miksi? podetko toisen sukan syndroomaa?
No tiedä sitten pidänkö mutta 7veikkaa tulee sukkiin laitettua, se on miesten sukissakin ainoa hyvin kestäväksi toteamani lanka, jonkin verran kudon muistakin, sukat tulee kyllä valmiiksi mutta ne viimeistelyt tahtoo jäädä puolitiehen.
• ohjeesta vai omasta päästä ja otatko silmukkamäärät otsatukan alta?
omasta päästä, ensimmäiset ohjeesta tehdyt tein nyt maaliskuussa sukkavaihtoon, muuten olen kyllä saattanut nähdä kauniin mallin jonka sitten muistista olen tehnyt.
• minkälainen kantapää? miksi juuri se?
Ihan perusvahvennettu, ihan vaan siksi että muita en vielä ole harjoitellut, se on ollut riittävä tähän mennessä, nyt tiimalasi on harjoitusmielessä tulossa omiin kesäsukkiin
• tavallisena vai takaperin neulottuna? oletko koittanut molemminpäin?
molemmin päin on koitettu, ja tähän nurinpäin tekoon nyt ihastuin, ja sitä varmasti tulen käyttämään jos nyt en ihan perussukissa niin muissa ainakin
• kerro sukkaniksi, jos olet sukkasalaisuuden haltija
No eipäs tässä taida suuria niksejä olla, siis sellaisia mitkä jo ei olisi kaikkien sukankutojien tiedossa. Itsellä tahtoo tulla sukkapuikoilla kutoessa sileää siihen puikon vaihtumiskohtaan sellainen "pystysauma" sen välttää sillä että kierrättää silmukoita (eli siis siirtää aina yhden silmukan seuraavalle puikolle jne, tällöin kierroksen vaihtumiskohta kannattaa merkitä jotenkin)

tiistai 18. maaliskuuta 2008

SNY ja muuta postia

Eli tänään tuli se salaisen ystäväni lupailema paketti, novitan Rose-mohairia kaksi kerää, virkkuukoukku sekä tuoksukynttilä. Ihastuttavaa lankaa, jonkinlainen seitin ohut huivi tästä muotoutuu.

Sitten muutama kuva joita lupailin silloin aiemmin. Ensin Tiinalta tulleet vaihdokit (tais olla beipparijutuista) ja sitten Mardemoomikalta tulleet vaihtarit kahvipusseista. Lisäksi minulla oli kuva Jenskan ihanista tarroista (ja muista) mutta se nyt sitten jäi kameraan. Jenskan vaihtarit oli siitä skottihuivista.



Neulerintamalla on edelleen jotenkin hiljaista, johtunee siitä että hartiat on jumissa kun nukkuminen tuon kipeän takaraivon kanssa on saanut hartiat kipeytymään. Tänään kyllä irroteltiin kun ensin käytiin kylpylässä (lähinnä meni lillumiseksi lasten altaassa) ja sitten vielä illalla kuntosalilla. Nyt siellä on ainakin vielä 9 kertaa käytävä kun ostin sellaisen 10 kerran sarjalipun. Mukavaahan tuo on kun ei tarvitse yksin mennä. Ja hoitajakin on tiedossa.

Yksi neule on pian esittelykunnossa, toivottavasti se onnistuu että pääsen tänne ylpeänä esittelemään (on ihan omasta ideasta paidaksi muotoutunut). Suunitteilla on itselle kesäksi puuvillaiset sukat jämälangoista. Turkoosia ja mustaa.

Huomenna tai ylihuomenna posti tuo erään tilauksen, tilasin Jari Mäki Oy:ltä koolausjauheita. Tällä kertaa ajattelin värjäillä harmaita lankoja saadakseni hieman murretumpia värejä. Tässä kauniina ajatuksena saada aikaiseksi lahja eräälle jolla on ensi kuussa synttärit.

Huomiseksi pitäisi vielä taikoa jokin helppo autoneule kun lähdetään Suolahteen katsomaan miten rattoreita tehdään. Nyt iltatouhuille.

sunnuntai 16. maaliskuuta 2008

Muksahdus

Eilen mentiin tuttaville saunomaan kun he olivat saaneet uuden saunansa valmiiksi. Minä siinä liukkaalla pihalla vedin oikein kunnon voltin ja löin pääni jäähän niin että tähtiä näkyi pilvistä huolimatta. Mihinkään muualle ei sattunut eikä mustelmiakaan tullut mutta pää on kyllä niin kipeä että. Muutamaan päivään ei tarvitse haaveillakaan selällään nukkumisesta kun pipoakaan ei kärsinyt patin päälle laittaa. Täällä nyt sitten parannellaan, pystyssä olo on vaikeaa kun jokainen heilahdus saa pään tuntumaan räjähtävältä pommilta (olo on kyllä sellainen niinkuin olisin nauttinut muutakin kuin smurffilimppaa).

Pääsiäisaskarteluja ollaan hieman aloitettu, tässä kuva meidän tämänvuotisista kanoista (ehkä nämä pesii täällä myös ensi vuonna)

Sukkavaihdon sukkani oli löytänyt perille Heinin tykö. Helpotuksen huokaus tuli väistämättä suustani kun olivat kuulemma olleet hyvät ja mieluisat.

Kuntosalilla käynti oli niin mukavaa että päätimme ystäväni kanssa ottaa siitä jokaviikkoisen äidin vapaa-hetken. Se onkin hyvä kun poika voi mennä hänen perheensä kanssa siksi aikaa niin ei tarvi erikseen etsiä hoitajaa. Nyt mies huutelee tuolla että etkös sinä tehnytkään mitään aamupalaa, hän kyllä tekee sen tänään meille muille. Ja mikä aamupala se enää tähän aikaan on?!?

keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Kuntoilua

Jos nyt näin kevään kunniaksi taas aloittaisi sen kuntoilun. Iltapäiväksi sovittiin erään toisen äidin kanssa kuntosalitreffit. Ei pahitteeksi ollenkaan. Toivottavasti päästään nyt yhdessä käymään siellä useamminkin kun tuo yksin meno ei näin alkuun ole ollenkaan kiehtovaa.
Postista on tullut vaikka ja mitä, niistä yritän ottaa kuvia ja laitella tänne, jahka ennätän. Ainakin kierrätys-blogin vaihdokkeja on tullut Tiinalta, Mardemoomika lähetteli kahvipusseista askartelumatskua ja SNY kortin jossa ilmoitteli että pakettikin on tulossa. Varmaan muutakin on tullut mutta nyt ei muistu mieleen. Nyt siivoilua ja pullaakin oli tarkoitus pieni taikina tekaista ennen salille menoa (saa nähdä ehdinkö). Jospa se isäntä sitten paremmin sulattaisi meidän kylillä "luuhailut" (niin hän tuossa eilen sanoi että kun ei ikinä olla pojan kanssa kotona kun hän soittaa vaan aina luuhataan jossakin päin) kun olis tuoretta pullaa ja siisti koti.

maanantai 10. maaliskuuta 2008

Pohjan muutos

Päätinpäs hieman muokata tuota peruspohjaa, kun alkoi tuntumaan että se on niin ei Stannamainen. No nyt sitten tuli aikasta keväinen pohja, ei ehkä vieläkään täysin minun väriseni, mutta pitää nyt hetken aikaa tälläisena ja sitten taas katsellaan.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Sunnuntaita



Poika sai eilen uuden polkutraktorin. Siis itselleen uuden, käytetty muuten. Voi sitä riemua kun lapiolla laittoi lunta kärryyn ja sitten aina kippasi pois...ja taas samat lumet kyytiin. Hiihtäminenkin on ollut mukavaa nyt kun on äidin vanhat sukset alla. Sauvojen tarkoitus on vielä hieman hakusessa, mutta mukana roikkuvat kuitenkin.Kuva melkoisen tumma ja pojan ilmeestä päätellen tällä erää hiihto jo alkaa tympimään. Ja vertailun vuoksi äidin tyylinäyte hieman nuorempana samoilla välineillä
Käsitöiden teko on tässä kuussa jäänyt vähemmälle, valmiiksi olen saanut 4 tilkkua jämälangasta kivaa-blogiin, yhden tilkun lohtupeittoon sekä melkein valmiiksi ne sukat sukkavaihtoon. Lankaa ostin heti hamsterikuun päätyttyä pojan raglanpaitaa varten. Turkoosia mandarin petit-lankaa. Mutta vielä olen pysynyt päätöksessäni että mitään heräteosto-lankoja en enää kotiini kanna. Vain tarkkaan suunitellut työt antavat langanostoon luvan.

maanantai 3. maaliskuuta 2008

Sukkaa pukkaa

Eilen sain parini tiedot sukkavaihdossa. Tänään sitten päätin aloittaa urakan koekutomalla sukan joka mielestäni sopii parini antamiin kuvauksiin lempisukistaan. Tosin hieman typistetyn version tein näin koekappaleeksi. Joitakin muutoksia tulen tekemään vaihtopariin. Oikein en ollut tyytyväinen sukan kärkeen (eli siis aloitukseen) sitä muutan hiukan jotta saan sukasta napakamman oloisen varpaista. Mukavaa kutoa jollekulle toiselle sukkia. Ensimmäistä kertaa elämässäni kudon sukkia alle 3 puikoilla (2½ käytössä) ja pitsikuvio on pelastus siinä kun huomaa työn jatkumisen. Jos tekisin ihan sileää pintaa voisi hermoni mennä ennenkuin olisin polvimittaiset sukat kutonut. Mallisukassa lankana on jokin varastosta löytynyt kotiväki, sitä täällä pohdinkin että ostanko oikean väristä kotiväkeä vai jotain muuta lankaa. Tässä nyt kuvaa typistetystä södera-sukasta.



Tänään postissa tuli Enkelikuun Pirreltä ihana kirje kiitokseksi siitä kun lähetin hänelle sydänlapasten mallikaavion. Se kun oli netistä poistettu ja minulla oli tulostettu versio. Huomenna päästäänkin Santen kanssa kylvöpuuhiin.

sunnuntai 2. maaliskuuta 2008

Uusi lakki






Lapsilla on ihana tapa iloita pienistä asioista.