Sivut

tiistai 22. huhtikuuta 2008

Vihdoinkin

Palailen sorvin ääreen... Tai siis blogini ääreen. Jotenkin aika vain kului ja kului, eikä tuntunut olevan mitään raportoitavaa.
Pojalla oli tuon edellisen kirjoituksen aikaan entero-rokko jota jatkui viikon verran. Ikinä ennen en ollut moisesta kuullutkaan mutta nythän tiedän senkin olemassa-olosta. Siskon huivi tuli kuin tulikin valmiiksi, tosin odottaa vielä uutta värjäystä ettei olisi niin älyttömän kirkkaan värinen.
Viime viikko meni pojan synttärijuhlia järjestäessä. Ja nyt olen sitten jo hieman leiponutkin, kuvia lisäilen kunhan kamera löytyy (juu se hukkui johonkin hyvään jemmaan kun vein sen pojan ulottumattomiin eilen, nyt en löytänyt mistään). Jostain bongasin jokunen vuosi sitten reseptin josta muistin enää vain tärkeimmät raaka-aineet: voitaikina, jauheliha sekä mustapippuri-tuorejuusto. No lopun sovelsin ja on kyllä mielestäni todella hyvää, ja mikä tärkeintä - Helppoa
Mustapippurijauheliha-pasteijat
Ohje:
1.nosta voitaikina sulamaan (ohjeesta tulee n 15 kpl pasteijoita) , laita uuni lämpiämään 200 astetta
2. ruskista jauheliha (400 grammaa)
3. lisää mustapippurituorejuusto (200grammaa eli siis se isompi rasiakoko) jauhelihan sekaan.
4. kauli voitaikinaa hieman ohuemaksi ja jaa se neliöiksi (mulla oli siis niitä levyjä joista tulee aina 2 pasteijaa yhdestä)
5. lisää täytettä, taita kaksin kerroin ja voitele munalla
6. Paista kunnes pinta on kauniin värinen.

Täytekakkukin leivottiin synttäreiden kunniaksi, tosin kuuden munan kakku oli tällä kertaa hieman pieni ja viimeiset vieraat taisivat jo kainostella kun kakku uhkaavasti hupeni lautaselta. No mutta oli ilmeisen hyvää kun kaikki tuli syötyä. Kakkukin tuli tehtyä sillä periaatteella että mitä kaapista sattuu löytymään. Muuten oli siis ihan peruskakku, täytteen sekoitin seuraavista aineista
2,5 dl flora vispi vatkattuna
0,5 dl sokeria
1 purkki bulgarian jugurttia
100grammaa fazerin sinistä raastettuna
4 liivatelehteä
0,5 dl vettä
loraus sitruuna mehua (kuumennettuna veden kanssa )
Tämä täyte oli todella hyvää ja taas kerran helppoa tehdä, riitti hyvin kun kakussa ei ollut kuin 2 väliä, ja itseasiassa tätä jäi myös kakun päälle. Väliin olisin halunnut lisäksi banaania, mutta siinä vaiheessa en viitsinyt lähteä kauppaan joten jäi laittamatta. Tämän vuoden kakku ei aivan yltänyt 1 vuotis-kakun tasolle (silloin oli se rekkakakku) mutta ehkä taas ensivuonna energiaa piisaa tehdä jotain muutakin kuin peruspyöreä kakku.

Juhlat meni hyvin ja viimeisten vieraiden noustessa kahvipöydästä muistin ne mikroon unohtuneet pullatkin, nyt olen sitten mussuttanut itse niitä kun olivat jo olleet pakkasessa niin eihän niitä uudestaan voi pakastaa.
Pikkuhiljaa käsityötkin alkavat taas tuntua mukavilta ja jotain valmistakin lienee luvassa tällä viikolla, viimeistelyä vaille kun on muutama työ.

2 kommenttia:

  1. Hyvä, että olette tervehtyny. Makoisan kuuloisia herkkuja olet tehnyt juhliin.

    VastaaPoista
  2. Nälkäisenä ja vesikielellä luen mitä oot siellä leiponut.. Kuulostaa hyvältä!:) Milloinhan minäkin ehtisin?!

    VastaaPoista